AANBOD

MINDFULNESS BIJEENKOMSTEN

Wil jij ook meer rust, ontspanning en vrijheid ervaren in je leven? Een vaardigheid leren die het mogelijk maakt om te genieten van en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar je het ook doet, iedere dag? Wil je leren hoe je zelf kunt ontspannen en stress beter kunt reguleren? Zo ja, dan is mindfulness en meditatie iets voor jou. 

Tijdens de mindfulness bijeenkomsten maak je nader kennis met de zit, lig en loopmeditatie. Wij drinken thee in aandacht. Daarna is er ruimte om vragen stellen. Vervolgens gaan wij met elkaar delen over onze ervaringen met de meditatie of onze voornemens om thuis te oefenen. Wij delen vanuit ons hart over onze eigen ervaringen.

Hierbij oefenen wij met liefdevol spreken aandachtig luisteren. Zonder oordeel en met mildheid naar onszelf.

Wij oefenen in een groep van maximaal  8 personen zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht en vragen. 

Wij komen op de maandagen bij elkaar, van 11:00 - 13:00 uur en oefenen in een meditatieruimte bij Life Force Fitness, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX te Amersfoort. 

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met autisme met een kleine beurs, die nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen in het leven. 

 

Voor dat je deel kan nemen aan een groep vindt een telefonisch of persoonlijk gesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via: info@autisme-in-balans.com

MINDFULNESS WORKSHOPS

Tijdens een workshop maak je (gratis) kennis met mindfulness die toepasbaar is in je dagelijkse leven.

Wij gaan oefenen met mindful ademhalen, lopen, eten en theedrinken in aandacht.  Dit wisselen wij af met rek- en strekoefeningen en ‘mindful movements’. Wij sluiten de bijeenkomsten af door ervaringen te delen met elkaar over de oefeningen. Dit is een oefening in liefdevol spreken enandachtvol  luisteren.

 

De workshops zijn aangepast aan de wensen en behoefte van de deelnemers. Mensen met autisme of mensen met een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg. (GGZ). Wij proberen autismevriendelijke teksten en uitleg te gebruiken. 

 

Wij oefenen in een relatief klein groep van maximaal  8 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht en vragen. 

 

De workshops worden gegeven door een autisme-ervaringsdeskundige die vertrouwd is met mindful leven (leven in aandacht) en tevens is daarvoor is opgeleid.

 

De workshop zijn  bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen in het leven. 

 

Voor dat je deelneemt aan een workshop vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via: info@autisme-in-balans.com

Er worden regelmatig workshops gegeven zowel bij Life Force Fitness als bij de Weekendtref.

'Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen' 

Jon Kabat-Zinn

INDIVIDUEEL MINDFULNESS

Wil je leren surfen maar je bent nog niet toe om in een groep mindfulness te oefenen? Dan bied ik individuele mindful coaching en mindful lopen en loopmeditatie aan.

In je eigen veilige omgeving gaan wij kijken hoe jij mindfulness wil en kan toepassen in je dagelijkse leven. Soms gaat de vraag over omgaan met emoties, in aandacht eten om af te vallen of buikklachten te verminderen.  Misschien wil je ontdekken welke mindful oefening het beste bij je past omdat je niets met een zitmediatie heb, maar juist wel met liggend mediteren en een bodyscan. Wij onderzoeken dit samen met jou.

Het kan ook een kennismaking met mindfulness zijn voordat jij je vertrouwd genoeg voelt met de beoefening om mee te doen met een groep.

 

Mindful lopen buiten in de natuur om bijvoorbeeld buiten te komen om angsten te overwinnen of gewoon te genieten van de natuur behoort ook tot de mogelijkheden.

Soms wil je coach samen met jou mindfulness gaan oppakken maar weet niet hoe. Ook dan kan ik op maat begeleiding bieden. Wij stellen samen dan een persoonlijk mindfulness plan voor je op.

Heb je interesse in een individuele sessie? Neem dan  per email contact op met ons:

info@autisme-in-balans.com

OVERIG AANBOD

Mindful wandelen (Het Groene Huis)

Wil je mindful leren wandelen buiten dan kan dat vanaf nu. Wij gaan in een kleine groep van maximaal 6 personen buiten mindful wandelen. Wij ontmoeten elkaar vanaf 10.45 uur bij de bankjes naast Het Groene Huis op Landgoed Schothorst in Amersfoort. Wij wandelen deels in stilte vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur. Na ongeveer een uur drinken wij thee samen. Daarna gaan wij mindful van de omgeving en natuur genieten. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar:  info@autisme-in-balans.com

Mindfulness voor mensen met Autisme en een Licht Verstandelijke Beperking (LVB)

Regelmatig krijg ik de vraag of ik mindfulness aan mensen met autisme en LVB  aanbied. Van LVB is er sprake als iemand niet kan voldoen aan wat bij de leeftijd en de eigen cultuur in het algemeen verwacht wordt. 

 Momenteel ben ik aan het onderzoeken hoe ik mindfulness kan gaan aanbieden aan mensen met LVB en Autisme. Pluryn doet dit al en met succes. Voor vragen hierover kun je mij mailen of bellen: info@autisme-in-balans.com of WApp

06 - 2087 9444. 

Ik hoor graag meer over je wensen zodat er een groep kan gaan starten in Amersfoort.

Met ingang van 7 september 2020 organiseren wij weer groepsbijeenkomsten. Wij houden rekening mee met de RIVM richtlijnen. Voor vragen een aanmelden, kun je  maileninfo@autisme-in-balans.com.  Bellen  of een WApp bericht sturen kan ook:

06 - 2087 9444. Voor meer informatie verwijs je ik naar www.autisme-in-balans.com

Nika Mellor

Autisme Ervaringsdeskundige

  • soon-873316_640
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Instagram

@ Autisme in Balans 2020 |