top of page

AANBOD

MINDFULNESS TRAINING

Wil jij ook meer rust, ontspanning en vrijheid ervaren in je leven? Een vaardigheid leren die het mogelijk maakt om te genieten van en vredig aanwezig te zijn bij alles wat je doet, waar je het ook doet, iedere dag? Wil je leren hoe je zelf kunt ontspannen en stress beter kunt reguleren? Zo ja, dan is mindfulness en meditatie iets voor jou. 

Tijdens de mindfulness training maak je kennis met verschillende vormen van mindfulness (zitten, lopen, bodyscan e.d.). Wij drinken thee in aandacht. Vervolgens gaan wij met elkaar delen (mindful spreken en luisteren) over onze ervaringen met de oefeningen of onze voornemens om thuis te oefenen. Wij delen vanuit ons hart over onze eigen ervaringen.

Hierbij oefenen wij met liefdevol spreken en aandachtig luisteren. Zonder oordeel en met mildheid naar onszelf.

Wij oefenen in een groep van maximaal  5 personen zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht en vragen. 

De volgende training vindt plaats in Zielhorst op de dinsdagen van 11.00 - 13.00 uur. 

Deze training is bedoeld voor mensen met autisme die nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen in het leven. 

 

Voordat je deel kan nemen aan een training vindt een telefonisch of persoonlijk gesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via: info@autisme-in-balans.com

MINDFULNESS WORKSHOPS

Tijdens een workshop maak je (gratis) kennis met mindfulness die toepasbaar is in je dagelijkse leven.

Wij gaan oefenen met mindful ademhalen, lopen, eten en theedrinken in aandacht.  Dit wisselen wij af met rek- en strekoefeningen en ‘mindful movements’. Wij sluiten de bijeenkomsten af door ervaringen te delen met elkaar over de oefeningen. Dit is een oefening in liefdevol spreken en aandachtvol  luisteren.

 

De workshops zijn aangepast aan de wensen en behoefte van de deelnemers. Mensen met autisme of mensen met een achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg. (GGZ). Wij proberen autismevriendelijke teksten en uitleg te gebruiken. 

 

Wij oefenen in een relatief klein groep van maximaal  8 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor individuele aandacht en vragen. 

 

De workshops worden gegeven door een autisme-ervaringsdeskundige die vertrouwd is met mindful leven (leven in aandacht) en tevens is opgeleid als mindfulness (autisme) triainer en coach..

 

De workshop zijn  bedoeld voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat mindfulness hen kan brengen in het leven. 

 

Voordat je deelneemt aan een workshop vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via: info@autisme-in-balans.com

Er worden regelmatig workshops gegeven zowel bij Life Force Fitness als bij de Weekendtref.

'Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen' 

Jon Kabat-Zinn

INDIVIDUEEL MINDFULNESS

Wil je leren surfen maar je bent nog niet toe om in een groep mindfulness te oefenen? Dan bied ik individuele mindful coaching en mindful wandelen (loopmeditatie) aan.

In je eigen veilige omgeving gaan wij kijken hoe jij mindfulness wil en kan toepassen in je dagelijkse leven. Soms gaat de vraag over omgaan met emoties, in aandacht eten om af te vallen of buikklachten te verminderen. 

Misschien wil je ontdekken welke mindfulness oefening het beste bij je past omdat je niets met een zitmediatie hebt, maar juist wel met liggend mediteren en een bodyscan. Wij onderzoeken dit samen met jou.

Het kan ook een kennismaking met mindfulness zijn voordat jij je vertrouwd genoeg voelt met de oefeningen om mee te doen in een groep.

 

Mindful lopen en wandelen/loopmeditatie buiten in de natuur om bijvoorbeeld buiten te komen om angsten te overwinnen of gewoon te genieten van de natuur behoort ook tot de mogelijkheden.

Soms wil je coach samen met jou mindfulness gaan oppakken maar weet niet hoe. Ook dan kan ik op maat begeleiding bieden. Wij stellen dan samen een persoonlijk mindfulness plan voor je op.

Inmiddels hebben wij ervaring opgedaan met mindfulness bij autisme als onderdeel van een HBO-minor.

Heb je interesse in een individuele sessie? Neem dan  per email contact op met ons:

info@autisme-in-balans.com

MINDFUL WANDELEN

 (Amersfoort en omgeving)

Wil je mindful wandelen buiten dan kan dat vanaf nu.! Wij gaan in een kleine groep van maximaal 4 personen buiten mindful wandelen op diverse locaties in en rondom Amersfoort.

Wil je in contact komen met anderen mensen met autisme op een ontspannen en ongedwongen manier.? Zonder de verplichte sociaal praatjes? Dan is mindful wandelen wellicht iets voor jou.!

Wij wandelen deels in stilte. Na ongeveer een uur drinken wij thee samen. Daarna gaan wij mindful van de omgeving en natuur genieten. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar:  info@autisme-in-balans.com of je kunt zich inschrijven voor onze nieuwsbrief. Wij houden je dan op de hoogte van onze activiteiten.

Mindfulness Training (Online) voor volwassenen met autisme* 

Vanaf mei 2021 organiseren wij een mindfulness training voor volwassenen met *autisme, en mensen die zich daarin herkennen.

 

In een kleine veilige  groep gaan wij ons verdiepen in mindfulness oefeningen die aangepast zijn aan de wensen en behoeften van mensen met autisme. Tijdens de training is er mogelijkheid om te onderzoeken en ontdekken wat mindfulness voor jou kan betekenen. in je dagelijkse leven. Wil jij meer rust, vrijheid  en ontspanning ervaren in het leven en durf jij deze ontdekkingsreis aan?

 

Meld je aan via info@autisme-in-balans.com of WApp 06 - 2087 9444. 

Tijdens een gratis en geheel vrijblijvend gesprek besprek wij jouw persoonlijke wensen en behoeften. Daarna kun je zelf beslissen of je mee wilt doen aan de training.

Met ingang van 19 april 2021 hopen wij weer mindfulness groepsbijeenkomsten. binnen te kunnen organiseren. Wij houden uiteraard rekening met de RIVM richtlijnen. Voor vragen een aanmelden, kun je  maileninfo@autisme-in-balans.com.  Bellen  of een WApp bericht sturen kan ook: 06 - 2087 9444. Voor meer informatie verwijs je ik naar www.autisme-in-balans.com

bottom of page
Autisme in Balans