top of page

FAQ'S AUTISME IN BALANS

 • Zijn de groepen en workshops alleen voor mensen met een diagnose Autisme?
  Nee, als je vermoedens van autisme hebt maar nog geen diagnose dan kun je ook gewoon deelnemen.
 • Zijn de groepen en workshops ook bedoeld voor mensen met Autisme en LVB?
  Nee, er worden aparte groepen voor mensen met Autisme en LVB georganiseerd om beter op hun behoeften en wensen in te spelen.
 • Er wordt een bijdrage van € 10,00 per 4 bijeenkomsten gevraagd. Kan ik deelnemen ook al kan ik € 10,00 niet betalen?"
  Als een bijdrage van €10,00 een probleem voor je is dan kun je contact opnemen met ons om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Voor cliënten van Kwintes en GGZ centraal zijn er mogelijkheden via een fonds. Dit kun je regelen met je begeleider of behandelaar. Wij kunnen je daar wel over informeren.
 • Zijn de groepen onderdeel van een therapie of behandeling?
  Nee, de groepen zijn geen onderdeel van een therapie of behandeling. De groepen zijn vooral bedoeld om te oefenen met andere mensen met Autisme. Het is geen therapie groep.
 • Verdient Autisme in Balans geld aan de bijeenkomsten?
  Nee, Autisme in Balans is een non voor profit organisatie. Ze is geheel afhankelijk van subsidies, donaties en bestellingen via Bol.com.
 • Is Autisme in Balans onderdeel van een religieuze instelling?
  Nee, Autisme in Balans is geen onderdeel van een religieuze instelling. Wel heeft de basis van mindfulness een spiritueel karakter.
 • Hoeveel mensen nemen deel aan de groepen en hoe  groot zijn de groepen?
  De groepen bestaan uit maximaal 6 deelnemers.
 • Hoeveel mensen nemen deel aan de workshops?
  In de regel zijn er maximaal 8 deelnemers aanwezig per workshop. Mocht de groep grote worden dan wordt u hierover geïnformeerd van tevoren en zijn er twee begeleiders aanwezig.
 • Is er altijd een Autisme ervaringsdeskundige aanwezig?
  Ja wij streven ernaar dat de groepen en workshops altijd worden gegeven door minimaal één opgeleide Autisme ervaringsdeskundige.
 • Hebben de groepsbijeenkomsten een vaste structuur?
  Ja wij proberen per groep een vaste structuur aan te houden. Te denken valt aan een zitmeditatie, loopmeditatie, tweede zit/lig mediatie , korte pauze, theedrinken in aandacht en delen van je ervaringen over je beoefening als je dat wilt.
 • Zijn er groepsafspraken over huishoudelijke zaken?
  Ja er zijn huishoudelijke afspraken die gaan over op tijd aanwezig zijn en afronden, mobiels uitzetten, pauzes, stilte in de mediatie ruimte, gebruik van de binnen en buiten ruimtes.
 • Zijn er afspraken over de groepsbijeenkomsten?
  Ja er zijn afspraken over delen van je ervaringen die te maken hebben met zaken zoals aandachtig luisteren naar elkaar, elkaar laten uitpraten, niet op elkaars verhaal reageren, ongevraagd adviezen geven, respectvol met elkaar omgaan en privacy. Wat je aan elkaar vertelt, wordt niet met derden gedeeld. Je vertelt allen over je eigen beoefening en praat niet over een ander. Dit is zodat ieder persoon zich bezig kan houden met zijn eigen levens reis en ontwikkeling.
 • Kan ik ook doneren aan Autisme in Balans?
  Ja, je bent van harte uitgenodigd om een donatie te maken. Dit kan via een link op de webiste of door contact met ons op te nemen. Ik heb een betaalverzoek gemaakt voor Donatie van € 10,00. Met aanpasbaar bedrag, https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?
 • Biedt Autisme in Balans ook individuele coaching op het gebied van mindfulness?
  Ja, wij bieden ook individuele (mindful) coaching aan.
 • Kan ik vrijwilliger worden bij Autisme in Balans?
  Ja, Autisme in Balans is altijd op zoek naar vrijwilligers. Indien je hierin interesse hebt, neem dan contact met ons op.
 • Kan ik ook iets plaatsen op de website van Autisme in Balans?
  Ja, heb je een blog, artikel, interessante boek of iets anders die passend is om te plaatsen op de site dan kun je een email sturen naar: info@autisme-in-balans.com. Autisme in Balans behoudt het recht je aangeleverde stukken en informatie niet te plaatsen.
 • Biedt Autisme in Balans ook mindfulness trainingen aan?
  Ja met ingang van september 2020 bieden wij ook een mindfulness training aan mensen met autisme of mensen die ervaren overprikkeling, drukte in hun hoofd e.d.
bottom of page
Autisme in Balans