top of page

Jarig zijn en Corona

Vandaag is mijn dochter jarig

Zij is 28 jaar geworden. Ik had de hele dag voor haar gereserveerd. Ergens lekker lunchen of uit eten, shoppen of iets moois samen bezoeken.

Je raad het al…Corona zit er tussen…zij mag niet weg uit haar huis en ik mag niet met haar afspreken omdat haar huisgenoten tot de kwetsbare mensen behoren en geen risico willen lopen.

Ja ik baalde ervan, wie zou er niet van balen? Maar toen begon mijn creatieve geest te razen. Hoe zou ik haar toch kunnen laten blijken dat ik zo trots op haar ben en dat ik veel van haar hou?

Gisteren is er uiteraard een verjaardagskaart de deur uitgegaan. Ik heb taart bij een hele lekker bakker besteld en deze is inmiddels bezorgd. Ook zou er een bos bloemen bezorgd worden. Wat ben ik dankbaar voor al deze alternatieven.

Zij was uiteraard blij verrast met haar verjaardagstaart. Ik kreeg een mooie foto van haar met de vraag wie zou deze hebben laten bezorgen? De dag erop kwam haar verjaardagskaart aan.

Het Corona virus

Wat brengt het een hoop ellende. Veel zieken en doden, nationaal lock-down, mensen in thuisisolatie of quarantaine. Mensen kunnen begrafenissen en geboortes van geliefde in beperkte mate bijwonen. Er ontstaan begrippen als raamvisite. Oudere mensen kun je beter niet bezoeken en als je in een verpleeghuis of instelling woon mag je helemaal geen bezoek.


Misschien worstel jij er ook mee. Alle vaste zekerheden zijn weggevallen; werk, school, dagactiviteiten, je meditatiegroep of fitnessschool. Alles is dicht. Jij hebt geen familie of geen familie in de buurt om je te bezoeken.


Brengt het coronavirus ook iets positiefs?

Ja zeker! Ik werk vanuit thuis wat mij minder energie kost. Ik ben zoekend naar nieuwe manieren om mindfulness voor mensen met autisme aan te bieden. Sinds twee weken kunnen wij niet terecht in de meditatieruimte dus hebben wij 2 keer met een klein aantal mensen buiten gewandeld. Gepaste afstand gehouden en desinfectiemiddelen e.d. meegenomen. Maar sinds gisteren valt dat ook weg. Dus wat nu? Onderzoeken hoe ik mindfulness kan blijven aanbieden voor mensen met autisme. Uitzoeken waar mensen nu behoefte aan hebben. De een geeft aan behoefte aan oefeningen te hebben, de andere wil vooral WApp of telefonische contact.

Dit online werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik heb Zoom geïnstalleerd en mediteer online met een online sangha. Dat wil ik proberen met mijn mindful contacten en cliënten van het werk. Maar gaat dat wel werken, lukt dat? Ik heb Teams geprobeerd…eerst keer lukte het niet. Tweede en derde keer kreeg ik mezelf niet in beeld. Dan maar WApp maar dan valt de beeldvideo verbinding soms weg. Zelfs met zoom gisteren was dit het geval. Zo overwin ik telkens andere uitdagingen.

Maar ik voel mij aardig rustig en soms ook een beetje opgewonden. Waar gaat dit naar toe en wat brengt het ons nog?

Heb jij tips voor anderen om de Corona tijdperk door te komen? Vermeld het dan hieronder.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page