top of page

Prozadichter Rotterdam Alexander

Bijgewerkt op: 1 sep. 2020

Ik ben Vincent, geboren eind 1974 in Breda. Opgegroeid in Breda en later tijdens mijn studie heb ik in Bielefeld (Duitsland) gewoond. Sinds 1998 woon ik naar tevredenheid in Rotterdam. Ik heb ASS (Asperger) en werk als ervaringsdeskundige autisme op vrijwillige basis.

Ik ben een jaar of drie geleden weer gedichten gaan schrijven na een hiaat van ongeveer vijftien jaar waarin ik niets schreef. Ik ben weer gaan schrijven omdat ik mijn creatieve energie teruggevonden had die ik was verloren. Een hoop problemen, waaronder depressie, angst, zware medicatie en een slecht huwelijk, hadden mij creatief geblokkeerd.

Nadat ik uitgebreid schema therapie had gevolgd en in die periode mijn vriendin ontmoette met wie ik een fijne relatie heb, kwam ik veel beter in mijn vel te zitten. En ben ik ook weer gaan schrijven.

Schrijven in de vorm van prozagedichten is mijn favoriete creatieve uitingsvorm. Ik heb vroeger ook geschilderd maar dat bleek niet de juiste vorm voor mij te zijn. Ik schilder liever met woorden dan met verf.

Ik schrijf fictie, autobiografische gedichten en ook mengvormen. Ik schrijf in verschillende persoonsvormen. Ik schrijf over alles waar ik over schrijven wil. Die vrijheid is belangrijk. Het schrijven zelf gaat vrij intuïtief. Ik heb een onderwerp, een zinnetje of een woord, een herinnering of een droom en dan begin ik gewoon te schrijven. Ik zie wel wat eruitkomt. Inspiratie genoeg. Ik scherm graag met contrasten, zoals licht en donker, in figuurlijke zin.

De meeste gedichten gaan niet direct over autisme. Maar wel over mij en ze geven een beeld van wat er in mijn geest en in mijn gevoel rondwaart. En autisme is inherent aan mij verbonden.

Ik zet mijn gedichten op mijn Facebook pagina die ik speciaal hiervoor heb gemaakt : Prozadichter Rotterdam Alexander. Indien u interesse heeft kunt u daar eens op kijken.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page